Nieuws

251.287 cables doorzoeken met Cablesearch

Sinds de complete verzameling ambtsberichten in de Wikileaks cables-kwestie op straat is beland, is de database van Cablesearch.org bijgewerkt. De cable-zoekmachine (initiatief van ECCAR en VVOJ) beschikt over alle 251.287 cables die uitgebreid te doorzoeken zijn. Naast de ingebouwde zoekopties die de site biedt, biedt Cablesearch nu ook een API om een gewenste selectie van de data op te roepen. Check de toelichting op Cablesearch en een uitgebreide uitleg op Onlinejournalismblog. Ook aardig: het stuk eind augustus in de Columbia Journalism Review.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk