Nieuws

251.287 cables doorzoeken met Cablesearch

Sinds de complete verzameling ambtsberichten in de Wikileaks cables-kwestie op straat is beland, is de database van Cablesearch.org bijgewerkt. De cable-zoekmachine (initiatief van ECCAR en VVOJ) beschikt over alle 251.287 cables die uitgebreid te doorzoeken zijn. Naast de ingebouwde zoekopties die de site biedt, biedt Cablesearch nu ook een API om een gewenste selectie van de data op te roepen. Check de toelichting op Cablesearch en een uitgebreide uitleg op Onlinejournalismblog. Ook aardig: het stuk eind augustus in de Columbia Journalism Review.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk