Conferentie

VVOJ2011: Extra trainingsdag datajournalistiek

Voorafgaand aan de conferentie organiseert de VVOJ opnieuw een extra trainingsdag, op donderdag 17 november, ook op de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Het thema is: datajournalistiek. (Let op: Deze extra dag is alleen toegankelijk voor deelnemers aan de conferentie).

Over vrijwel elk onderwerp bestaan data (gestructureerde gegevens), meestal in databanken. Journalisten laten deze schat aan informatie vaak links liggen omdat ze niet weten hoe ze de data moeten ‘lezen’. Twee zeer vooraanstaande trainers uit het buitenland komen je leren hoe je data opvraagt en downloadt, en hoe je ze daarna met behulp van Excel kunt ‘ondervragen’ voor een onthullend verhaal. Met James Ball (The Guardian) en David Donald (Center for Public Integrity).

Voor beginners op datavlak de snelste manier om (in één dag) vertrouwd te raken met alle ins en outs van Excel en je kans op onthullingen aanzienlijk te vergroten. Voor gevorderden de kans om een niveau hoger te springen.
Wees er snel bij en meld je aan door een aparte e-mail te sturen aan secretariaat@vvoj.org (vermeld: ‘datajournalistiek 17-11-2010’, geef aan of je beginner of gevorderd (=basiskennis Excel aanwezig) bent). Toegang is €25 voor conferentiebezoekers (wie het congres niet bezoekt, kan niet deelnemen).

In-company
De dagtraining bieden we ook aan als in-company training. Redacties die belangstelling hebben om de docenten vlak voor of na de VVOJ-conferentie in hun eigen huis te halen voor een op maat gesneden training, kunnen contact opnemen met de VVOJ (bestuur@vvoj.org ).

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

We are organizing an intensive master class on finding, validating and processing footage. Never before has the Washington Post given such an insight into its own methodology.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk