Kenniscentrum, Nieuws

Video’s en podcasts summer school Londen online

De summer school van het Centre for Investigative Journalism (CIJ) gemist? Geen nood, want via de CIJ-website kun je workshops en bijdragen over een breed scala aan onderwerpen terugkijken en -luisteren dankzij een hele serie video’s en podcasts. Hier vind je een overzicht van de hoogtepunten met de mp3-podcasts voor het grijpen, hier vind je beschikbare handouts per sessie, en hier (en hieronder) een overzicht van de video’s.

Annie Machon: The Secret State and its Control of the Media

Kristinn Hrafnsson: Wikileaks

Kathryn Bolkovac: Sex Trafficking and US Military Contractors

James Ball: Mapping and Visualisation for Story Gathering

Martin Tomkinson: Understanding Company Accounts

Robert Palmer: Finding a Dictators Loot: How to Find Hidden Assets

Iain Overton: Investigative Journalism and Digital Technology

Paul Lewis: Using Twitter and Other Techniques to Collaborate in Hard-Hitting Investigations

A panel discussion with medical whistleblowers: Terry Bryan, Eileen Chubb and Margaret Haywood

A panel discussion with Paul Lashmar, Faith Doherty, Benedict Southworth, Almira Cemmell: The Role of NGOs in Investigative Journalism

Aron Pilhofer: Tame Your Documents with DocumentCloud

Gavin Millar QC and Dr Andrew Scott: Whistleblowing and the Law

Hans Martin Tillack: Whistleblowing and the EU

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk