Nieuws

Is Twitter een betrouwbare bron?

Even inhalen: de uitzending van het programma Mediazaken bij BNR Nieuwsradio over sociale media, met als vraag ‘Is Twitter een betrouwbare nieuwsbron?’. In de studio praat onder andere VVOJ-voorzitter Henk van Ess mee. De uitzending beluisteren kan hier, de mp3-podcast downloaden daar. En nu we toch bezig zijn: de recentste uitzending ging over journalistieke mores, onder meer naar aanleiding van de berichtgeving rondom de kwestie-Mariko Peters.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk