Nieuws

Engelse rellen in kaart gebracht

De recente rellen in Engeland brengen ook iets positiefs voort: hele aardige infographics waarmee media de onlusten in beeld brengen. Neem bijvoorbeeld de interactieve kaart van alle bevestigde incidenten die The Guardian online heeft gezet. Of de tijdlijn die de BBC samenstelde aan de hand van een kaart en beeldmateriaal. Het International Journalists’ Network heeft een aantal van deze voorbeelden verzameld. En nu we toch bezig zijn: voorbeelden van sites waar burgers verslag doen van hun ervaringen en getuigenissen.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk