Nieuws

Engelse rellen in kaart gebracht

De recente rellen in Engeland brengen ook iets positiefs voort: hele aardige infographics waarmee media de onlusten in beeld brengen. Neem bijvoorbeeld de interactieve kaart van alle bevestigde incidenten die The Guardian online heeft gezet. Of de tijdlijn die de BBC samenstelde aan de hand van een kaart en beeldmateriaal. Het International Journalists’ Network heeft een aantal van deze voorbeelden verzameld. En nu we toch bezig zijn: voorbeelden van sites waar burgers verslag doen van hun ervaringen en getuigenissen.

Gerelateerde artikelen

Driekwart van de Woo-verzoeken (verzoek om openbaarmaking van documenten op grond van de Wet open overheid) die bij de ministeries in behandeling zijn, bevindt zich ver over de wettelijke termijnen. Van de 759 verzoeken die medio juni bij de ministeries lagen, waren er 575 al (veel) langer dan zes weken binnen. Zes weken is de termijn waarbinnen een besluit moet worden genomen over een Woo-verzoek. Tot 1 mei heetten deze aanvragen nog Wob-verzoeken.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk