Nieuws

Engelse rellen in kaart gebracht

De recente rellen in Engeland brengen ook iets positiefs voort: hele aardige infographics waarmee media de onlusten in beeld brengen. Neem bijvoorbeeld de interactieve kaart van alle bevestigde incidenten die The Guardian online heeft gezet. Of de tijdlijn die de BBC samenstelde aan de hand van een kaart en beeldmateriaal. Het International Journalists’ Network heeft een aantal van deze voorbeelden verzameld. En nu we toch bezig zijn: voorbeelden van sites waar burgers verslag doen van hun ervaringen en getuigenissen.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk