Nieuws

Engelse rellen in kaart gebracht

De recente rellen in Engeland brengen ook iets positiefs voort: hele aardige infographics waarmee media de onlusten in beeld brengen. Neem bijvoorbeeld de interactieve kaart van alle bevestigde incidenten die The Guardian online heeft gezet. Of de tijdlijn die de BBC samenstelde aan de hand van een kaart en beeldmateriaal. Het International Journalists’ Network heeft een aantal van deze voorbeelden verzameld. En nu we toch bezig zijn: voorbeelden van sites waar burgers verslag doen van hun ervaringen en getuigenissen.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk