Nieuws

Zomerserie laat journalisten aan het woord

Argos, het onderzoeksjournalistieke radioprogramma, zendt ook deze zomer onder de titel ‘Luizen in de pels’ een serie interviews uit met vakgenoten. De eerste twee afleveringen met Pieter Klein (adjunct-hoofdredacteur RTL Nieuws) en Manon Blaas (adjunct-hoofdredacteur  Zembla) zijn online terug te luisteren. De serie wordt elke zaterdagmiddag vanaf 12.15 uur uitgezonden op radio 1. En voor wie het gemist heeft: in juni vertelden Marcel Metze en Hester den Boer bij Argos over de masterclass onderzoeksjournalistiek, die resulteerde in een serie verhalen over overheidsfinanciering van voetbalclubs in De Groene Amsterdammer.

Gerelateerde artikelen

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk