Nieuws

Zomerserie laat journalisten aan het woord

Argos, het onderzoeksjournalistieke radioprogramma, zendt ook deze zomer onder de titel ‘Luizen in de pels’ een serie interviews uit met vakgenoten. De eerste twee afleveringen met Pieter Klein (adjunct-hoofdredacteur RTL Nieuws) en Manon Blaas (adjunct-hoofdredacteur  Zembla) zijn online terug te luisteren. De serie wordt elke zaterdagmiddag vanaf 12.15 uur uitgezonden op radio 1. En voor wie het gemist heeft: in juni vertelden Marcel Metze en Hester den Boer bij Argos over de masterclass onderzoeksjournalistiek, die resulteerde in een serie verhalen over overheidsfinanciering van voetbalclubs in De Groene Amsterdammer.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk