Nieuws

Murdoch-case op mondiale conferentie onderzoeksjournalistiek

Nick Davies, de onderzoeksjournalist die een grote rol speelde in de onthulling van het Britse afluisterschandaal, is één van de prominente sprekers op de Global Investigative Journalism Conference in Kiev. De GIJC, van donderdag 13 tot en met zondag 16 oktober, wordt voor de zevende keer gehouden. Veel vooraanstaande onderzoeksjournalisten uit de hele wereld dragen met lezingen en workshops bij aan het programma. Op de rol staan onder meer workshops als New Digital Storytelling, Working Undercover, Transnational Investigations, en Methods for Text Mining. Er is ook een serie workshops gewijd aan prijswinnende onderzoeken. Op woensdag 12 oktober, een dag voordat de conferentie van start gaat, kunnen belangstellenden deelnemen aan een excursie naar Tsjernobyl. Inschrijfformulier vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk