Nieuws

‘Journalisten doelwit Noorse terrorist’

Onderzoeksjournalisten waren ook doelwit van Anders Behring Breivik (32), de Noor die op 22 juli j.l. 77 mensen doodde in twee verschillende aanslagen in Oslo en omgeving. Dit schrijft Heidi Molstad Andresen op de website van SKUP, de Noorse zusterorganisatie van de VVOJ.

Breivik bevestigde dit weekend tegenover de politie dat hij de auteur was van een 1.500 pagina’s tellend manifest getiteld De Europese Onafhankelijkheidsverklaring. In dat manifest doet hij onder andere gedetailleerd uit de doeken hoe hij van plan was om een conferentie van de Noorse vereniging van onderzoeksjournalisten te verstoren en er zoveel mogelijk journalisten te vermoorden.

De jaarlijkse SKUP-conferentie, die twee dagen duurt en waar enkele honderden journalisten samenkomen, vond dit jaar plaats in april.

Lees het hele artikel hier.

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk