Nieuws

Inschrijven voor VVOJ Conferentie 2011 met korting

De Nederlandse lichtstad Eindhoven biedt op vrijdag 18 en zaterdag 19 november onderdak aan de negende editie van de VVOJ Conferentie. De conferentie zal, net als voorgaande jaren, bol staan van de workshops en trainingen op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Daarnaast biedt de tweedaagse ook weer veel gelegenheid om bij te praten met collega’s en ervaringen uit te wisselen. Inschrijven voor de conferentie is nu al mogelijk. Leden die zich vóór 15 augustus registreren profiteren van het vroegboektarief. Alle informatie, inclusief het inschrijfformulier, vind je op de Conferentie 2011-pagina. Video’s, foto’s, presentaties en verslagen van eerdere conferenties vind je in het archief.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

VVOJ-voorzitter Evert De Vos blikte terug op het oorspronkelijke onderzoek naar de stand van de onderzoeksjournalistiek van 20 jaar geleden. Onderzoekers Alexander Pleijter en Michael Opgenhaffen namen het publiek mee doorheen de rode lijnen van het huidige onderzoek. Een panel liet daar zijn licht over schijnen en Vlaamse minister van media Benjamin Dalle gaf het slotwoord bij een presentatie van het rapport naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen anno 2022 op 11 mei bij deBuren in Brussel.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk