Nieuws

Nick Davies, de man die het Britse afluisterschandaal onthulde

Nick Davies. Brits onderzoeksjournalist die publiceert in The Guardian. Bekend van het boek ‘Flat Earth News‘. Bezoekers aan de VVOJ Conferentie in Brussel drie jaar geleden zullen zich zijn humoristische én confronterende openingstoespraak nog haarscherp herinneren. En ja, Davies is ook de drijvende kracht achter het intensieve journalistieke onderzoek dat de afluisterschandalen van News of the World heeft blootgelegd. Op de website van The Guardian vertelt hij over de achtergronden van het onderzoek.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk