Nieuws

Nick Davies, de man die het Britse afluisterschandaal onthulde

Nick Davies. Brits onderzoeksjournalist die publiceert in The Guardian. Bekend van het boek ‘Flat Earth News‘. Bezoekers aan de VVOJ Conferentie in Brussel drie jaar geleden zullen zich zijn humoristische én confronterende openingstoespraak nog haarscherp herinneren. En ja, Davies is ook de drijvende kracht achter het intensieve journalistieke onderzoek dat de afluisterschandalen van News of the World heeft blootgelegd. Op de website van The Guardian vertelt hij over de achtergronden van het onderzoek.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk