Nieuws

Nick Davies, de man die het Britse afluisterschandaal onthulde

Nick Davies. Brits onderzoeksjournalist die publiceert in The Guardian. Bekend van het boek ‘Flat Earth News‘. Bezoekers aan de VVOJ Conferentie in Brussel drie jaar geleden zullen zich zijn humoristische én confronterende openingstoespraak nog haarscherp herinneren. En ja, Davies is ook de drijvende kracht achter het intensieve journalistieke onderzoek dat de afluisterschandalen van News of the World heeft blootgelegd. Op de website van The Guardian vertelt hij over de achtergronden van het onderzoek.

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk