Nieuws

Trainingsconferentie lokale uitzoekjournalistiek

Ben je actief in de regionale of lokale journalistiek en sta je te popelen om eens wat meer speurwerk te verrichten? De VVOJ ondersteunt de lokale uitzoekjournalistiek. Op 24 september 2011 was er een trainingsconferentie volgepakt met trainingen en workshops. Van slim zoeken op internet tot het doopceel lichten van de wethouder. Voor slechts 25 euro deed je mee. Een vervolgdag wordt georganiseerd.


“Zoek het zelf maar uit!”
Trainingen bomvol praktische trainingen en tips

Op 24 september 2011 vindt in Utrecht de allereerste trainingsconferentie plaats die speciaal is opgezet voor journalistieke speurhonden bij lokale en regionale media. Weinig tijd en geld of journalistieke ervaring, maar sta je toch te trappelen om zaken eens wat dieper uit te zoeken in je eigen gemeente, provincie of streek? Op deze dag leer je voor een toegangsprijs van slechts 25 euro hoe je dat aanpakt!

De training is bedoeld voor alle journalisten van lokale en regionale media met een hart voor het journalistieke uitzoekwerk. Slim eenvoudig zoeken op het internet, ontdekken wie wie kent in de gemeente, het doopceel van de wethouder lichten. Maar ook: historische archieven uitpluizen en de voornaamste handgrepen leren van de camjo (de journalist-met-de-camera). Het komt allemaal aan bod.

De Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ), die deze dag organiseert, heeft een keur aan vakjournalisten uit Vlaanderen en Nederland aangetrokken. Collega’s die snappen wat de plaatselijke speurneus nodig heeft.

Gun jezelf deze unieke kans en schrijf je in, alleen of samen met collega’s. We gaan het waarmaken: de onstuitbare opmars van de plaatselijke uitzoekjournalist!

Op een rijtje:
Trainingsconferentie lokale uitzoekjournalistiek 2011
Wanneer: zaterdag 24 september
Waar: Hogeschool Utrecht, Padualaan, Uithof Utrecht
Tijd: Van 9.00 – 17.00 uur. Om vijf uur is er een afsluitende borrel
Prijs: 25 euro. Dat is inclusief lunch, koffie en thee, borrel na afloop
Precieze programma en de trainers worden nog bekend gemaakt

Schrijf je in door een mail te sturen naar: secretariaat@vvoj.org, en vermeld als onderwerp: training lokale uitzoekjournalistiek. Het aantal plaatsen is beperkt.

Download en verspreid de flyer.

Mede mogelijk gemaakt door

 

Gerelateerde artikelen

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk