Cafe, Kenniscentrum, Nieuws

Massa’s documenten doorgronden

Tip: Jonathan Stray van Associated Press vertelt over het doorgronden van enorme hoeveelheden data (zoals bij Wikileaks) met computertechnieken die informatie visualiseren. Hij heeft een audio-opname van zijn lezing (conferentie National Institute of Computer-Assisted Reporting, NICAR 2011) voorzien van dia’s en in een video op zijn blog gepost.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk