Cafe, Kenniscentrum, Nieuws

Massa’s documenten doorgronden

Tip: Jonathan Stray van Associated Press vertelt over het doorgronden van enorme hoeveelheden data (zoals bij Wikileaks) met computertechnieken die informatie visualiseren. Hij heeft een audio-opname van zijn lezing (conferentie National Institute of Computer-Assisted Reporting, NICAR 2011) voorzien van dia’s en in een video op zijn blog gepost.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk