Nieuws, VVOJ Jongeren

De Groene publiceert resultaat masterclass onderzoeksjournalistiek

De eerste masterclass onderzoeksjournalistiek van opinieweekblad De Groene Amsterdammer heeft een serie artikelen opgeleverd over de besteding van gemeenschapsgeld aan clubs in het betaalde voetbal. Op de site is ook een overzichtskaart gepubliceerd. Vier journalisten volgden de masterclass onder begeleiding van Marcel Metze. Ze baseerden zich op een uitgebreide vragenlijst aan gemeenten, jaarverslagen, stukken uit de Kamer van Koophandel en het kadaster, rapporten, raadsbesluiten en interviews met betrokkenen.

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk