Nieuws, VVOJ Jongeren

De Groene publiceert resultaat masterclass onderzoeksjournalistiek

De eerste masterclass onderzoeksjournalistiek van opinieweekblad De Groene Amsterdammer heeft een serie artikelen opgeleverd over de besteding van gemeenschapsgeld aan clubs in het betaalde voetbal. Op de site is ook een overzichtskaart gepubliceerd. Vier journalisten volgden de masterclass onder begeleiding van Marcel Metze. Ze baseerden zich op een uitgebreide vragenlijst aan gemeenten, jaarverslagen, stukken uit de Kamer van Koophandel en het kadaster, rapporten, raadsbesluiten en interviews met betrokkenen.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk