Nieuws, VVOJ Jongeren

De Groene publiceert resultaat masterclass onderzoeksjournalistiek

De eerste masterclass onderzoeksjournalistiek van opinieweekblad De Groene Amsterdammer heeft een serie artikelen opgeleverd over de besteding van gemeenschapsgeld aan clubs in het betaalde voetbal. Op de site is ook een overzichtskaart gepubliceerd. Vier journalisten volgden de masterclass onder begeleiding van Marcel Metze. Ze baseerden zich op een uitgebreide vragenlijst aan gemeenten, jaarverslagen, stukken uit de Kamer van Koophandel en het kadaster, rapporten, raadsbesluiten en interviews met betrokkenen.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk