Nieuws, VVOJ Jongeren

De Groene publiceert resultaat masterclass onderzoeksjournalistiek

De eerste masterclass onderzoeksjournalistiek van opinieweekblad De Groene Amsterdammer heeft een serie artikelen opgeleverd over de besteding van gemeenschapsgeld aan clubs in het betaalde voetbal. Op de site is ook een overzichtskaart gepubliceerd. Vier journalisten volgden de masterclass onder begeleiding van Marcel Metze. Ze baseerden zich op een uitgebreide vragenlijst aan gemeenten, jaarverslagen, stukken uit de Kamer van Koophandel en het kadaster, rapporten, raadsbesluiten en interviews met betrokkenen.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk