Kenniscentrum, Nieuws

Kwaliteit EU-journalistiek verschilt per medium

De kwaliteit van de verslaggeving over de Europese Unie verschilt nog erg van medium tot medium. Dit is een van de conclusies van Irene de Pous in haar afstudeerscriptie Are we watching? On the role of the media in European decision-making processes. A case study.. De Masterstudente van de Universiteit van Amsterdam onderzocht hoe media verslag deden van bestuurlijke en politieke besluitvorming in de Europese Unie. Ze concentreerde zich hierbij op de wet- en regelgeving rondom de farmaceutische industrie. VVOJ-leden kunnen de scriptie van Irene de Pous hier downloaden.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk