Kenniscentrum, Nieuws

Kwaliteit EU-journalistiek verschilt per medium

De kwaliteit van de verslaggeving over de Europese Unie verschilt nog erg van medium tot medium. Dit is een van de conclusies van Irene de Pous in haar afstudeerscriptie Are we watching? On the role of the media in European decision-making processes. A case study.. De Masterstudente van de Universiteit van Amsterdam onderzocht hoe media verslag deden van bestuurlijke en politieke besluitvorming in de Europese Unie. Ze concentreerde zich hierbij op de wet- en regelgeving rondom de farmaceutische industrie. VVOJ-leden kunnen de scriptie van Irene de Pous hier downloaden.

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk