Kenniscentrum, Nieuws

Kwaliteit EU-journalistiek verschilt per medium

De kwaliteit van de verslaggeving over de Europese Unie verschilt nog erg van medium tot medium. Dit is een van de conclusies van Irene de Pous in haar afstudeerscriptie Are we watching? On the role of the media in European decision-making processes. A case study.. De Masterstudente van de Universiteit van Amsterdam onderzocht hoe media verslag deden van bestuurlijke en politieke besluitvorming in de Europese Unie. Ze concentreerde zich hierbij op de wet- en regelgeving rondom de farmaceutische industrie. VVOJ-leden kunnen de scriptie van Irene de Pous hier downloaden.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk