Kenniscentrum, Nieuws

Kwaliteit EU-journalistiek verschilt per medium

De kwaliteit van de verslaggeving over de Europese Unie verschilt nog erg van medium tot medium. Dit is een van de conclusies van Irene de Pous in haar afstudeerscriptie Are we watching? On the role of the media in European decision-making processes. A case study.. De Masterstudente van de Universiteit van Amsterdam onderzocht hoe media verslag deden van bestuurlijke en politieke besluitvorming in de Europese Unie. Ze concentreerde zich hierbij op de wet- en regelgeving rondom de farmaceutische industrie. VVOJ-leden kunnen de scriptie van Irene de Pous hier downloaden.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk