Cafe, Nieuws

VVOJ Café: freelance tegels lichten

Journalistiek onderzoek kost vaak tijd en de opbrengst is vooraf ongewis. Toch valt onderzoeksjournalistiek heel goed te combineren met een freelance praktijk, bewijzen zelfstandige speurneuzen elke week weer. Wat is de sleutel tot hun succes? En wat kunnen freelancers beter dan de vaste redactie? Praktijkvoorbeelden in het VVOJ Café op 23 mei in Utrecht, met onder andere Brenno de Winter (freelance), Anneke Verbraeken (freelance) en Frank Poorthuis (hoofdredacteur HP/De Tijd). Meer info en aanmelden via de Café-pagina.

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk