Nieuws

‘Journalistiek op onderzoek’

Bij Holland Doc staat de week van 16 tot en met 22 april in het teken van onderzoeksjournalistiek. Een aantal in het oog springende uitzendingen van Zembla en Argos is bij elkaar gebracht in een speciale categorie onderzoeksjournalistiek. Prijswinnende uitzendingen worden on demand aangeboden, toegelicht door interviews met de makers. Afgelopen week viel het programma Argos twee keer in de prijzen, in de radiocategorieën nieuws en achtergrond. Zembla won afgelopen november De Loep met de uitzending ‘Vieze ziekenhuizen’.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk