Nieuws

‘Journalistiek op onderzoek’

Bij Holland Doc staat de week van 16 tot en met 22 april in het teken van onderzoeksjournalistiek. Een aantal in het oog springende uitzendingen van Zembla en Argos is bij elkaar gebracht in een speciale categorie onderzoeksjournalistiek. Prijswinnende uitzendingen worden on demand aangeboden, toegelicht door interviews met de makers. Afgelopen week viel het programma Argos twee keer in de prijzen, in de radiocategorieën nieuws en achtergrond. Zembla won afgelopen november De Loep met de uitzending ‘Vieze ziekenhuizen’.

Gerelateerde artikelen

Is er een manier waarop pers en pr constructiever kunnen samenwerken? Die vraag stond centraal in de gesprekken die Zembla-onderzoeksjournalist Ton van der Ham voerde met ‘de andere kant’.

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk