Nieuws

Veel VVOJ-ers onder winnaars De Tegel

VVOJ-ers waren ook dit jaar zeer goed vertegenwoordigd onder de winnaars van De Tegel, de jaarlijkse prijs voor de beste Nederlandse journalistieke producties. Maandag werd bekend wie zich winnaar van de prestigieuze prijs mochten noemen.

De VVOJ-leden die de prijs van 2011 op hun naam schrijven zijn, in alfabetische volgorde, Kees van den Bosch, Robert Chesal, Joep Dohmen, Robert v.d. Griend, Irene Houdhuijs, Gerard Leenders en Marcia Nieuwenhuis.

Robert van de Griend en zijn collega Sander Donkers kregen de prijs in de categorie “Print-Achtergrond” voor hun artikel De man die de koningin aanrandde (Vrij Nederland).

Gerard Leenders, Irene Houthuijs en Kees van den Bosch wonnen tezamen in de categorie “Radio-Achtergrond” met Opkomst en Ondergang van het Nationaal Historisch Museum (Argos, VPRO).

Joep Dohmen (NRC Handelsblad) en Robert Chesal (Radio Nederland Wereldomroep) kregen de H. J. A. Hofland Tegel voor hun onderzoek naar misbruik in de Rooms-katholieke kerk.

Marcia Nieuwenhuis (De Pers) kreeg de F. W. Sijthoff Tegel in de categorie “Talent” .

Het was de vijfde keer dat De Tegel werd uitgereikt. Voor de finale waren éénentwintig producties en twee talenten genomineerd. Voor het eerst werd dit jaar ook de Gouden Tegel uitgereikt voor de journalistieke productie die volgens de jury de beste van het jaar was. Voor de Tegel werden in totaal 230 journalistieke producties in acht categorieën beoordeeld.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk