Nieuws

Veel VVOJ-ers onder winnaars De Tegel

VVOJ-ers waren ook dit jaar zeer goed vertegenwoordigd onder de winnaars van De Tegel, de jaarlijkse prijs voor de beste Nederlandse journalistieke producties. Maandag werd bekend wie zich winnaar van de prestigieuze prijs mochten noemen.

De VVOJ-leden die de prijs van 2011 op hun naam schrijven zijn, in alfabetische volgorde, Kees van den Bosch, Robert Chesal, Joep Dohmen, Robert v.d. Griend, Irene Houdhuijs, Gerard Leenders en Marcia Nieuwenhuis.

Robert van de Griend en zijn collega Sander Donkers kregen de prijs in de categorie “Print-Achtergrond” voor hun artikel De man die de koningin aanrandde (Vrij Nederland).

Gerard Leenders, Irene Houthuijs en Kees van den Bosch wonnen tezamen in de categorie “Radio-Achtergrond” met Opkomst en Ondergang van het Nationaal Historisch Museum (Argos, VPRO).

Joep Dohmen (NRC Handelsblad) en Robert Chesal (Radio Nederland Wereldomroep) kregen de H. J. A. Hofland Tegel voor hun onderzoek naar misbruik in de Rooms-katholieke kerk.

Marcia Nieuwenhuis (De Pers) kreeg de F. W. Sijthoff Tegel in de categorie “Talent” .

Het was de vijfde keer dat De Tegel werd uitgereikt. Voor de finale waren éénentwintig producties en twee talenten genomineerd. Voor het eerst werd dit jaar ook de Gouden Tegel uitgereikt voor de journalistieke productie die volgens de jury de beste van het jaar was. Voor de Tegel werden in totaal 230 journalistieke producties in acht categorieën beoordeeld.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk