Nieuws, Woo

Website Wobbing.eu vernieuwd

De onder wobbers (journalisten en andere informatiezoekers) welbekende website Wobbing Europe is onlangs behoorlijk op de schop gegaan. Een van de belangrijke vernieuwingen is dat de website gebruikt kan worden om in allerlei landen informatie op te vragen die onder de openbaarheid van bestuur valt. Verder kunnen belangstellenden via mailinglists op de hoogte blijven van ontwikkelingen en praktijkvoorbeelden, of zelf ervaringen delen. Meer over de vernieuwingen vind je hier. De term ‘wobben’ is afgeleid van de Nederlandse Wet Openbaarheid van Bestuur, afgekort als wob.

Gerelateerde artikelen

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk