Nieuws

Quote-redacteur Jordy Hubers: “We houden van lijstjes, lezers ook”

Vruchtbaar journalistiek onderzoek hoeft niet altijd weken of maanden te duren. Of klauwen met geld te kosten. In een dag of twee trok Quote-redacteur Jordy Hubers de hypotheekgegevens van de huidige ministersploeg uit het Kadaster. Het top 11-lijstje ‘Hoe woont de wetgevende macht’ werd zomaar landelijk nieuws. “Onze server stond te roken.” Niet gek voor een stukje van amper een halve pagina, dat ook eigenlijk maar toevallig tot stand was gekomen. Lees het hele interview in een nieuwe aflevering van Dossier Onderzoek (inloggen vereist).

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk