Nieuws

VVOJ Conferentie 2011 in Eindhoven

Eindhoven wordt komend najaar twee dagen lang het trefpunt voor onderzoeksjournalisten uit Vlaanderen en Nederland. De 2011-editie van de jaarlijkse Vlaams-Nederlandse VVOJ Conferentie wordt namelijk op vrijdag 18 en zaterdag 19 november in die stad gehouden, bij Fontys Hogeschool, Rachelsmolen 1, Eindhoven. Voorgaande jaren werd de conferentie onder andere gehouden in Gent, Utrecht, Brussel en Groningen (zie het conferentie-archief). Tijdens de conferentie wordt traditiegetrouw De Loep uitgereikt voor de beste onderzoeksjournalistiek. 

Gerelateerde artikelen

Driekwart van de Woo-verzoeken (verzoek om openbaarmaking van documenten op grond van de Wet open overheid) die bij de ministeries in behandeling zijn, bevindt zich ver over de wettelijke termijnen. Van de 759 verzoeken die medio juni bij de ministeries lagen, waren er 575 al (veel) langer dan zes weken binnen. Zes weken is de termijn waarbinnen een besluit moet worden genomen over een Woo-verzoek. Tot 1 mei heetten deze aanvragen nog Wob-verzoeken.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk