Nieuws

VVOJ Conferentie 2011 in Eindhoven

Eindhoven wordt komend najaar twee dagen lang het trefpunt voor onderzoeksjournalisten uit Vlaanderen en Nederland. De 2011-editie van de jaarlijkse Vlaams-Nederlandse VVOJ Conferentie wordt namelijk op vrijdag 18 en zaterdag 19 november in die stad gehouden, bij Fontys Hogeschool, Rachelsmolen 1, Eindhoven. Voorgaande jaren werd de conferentie onder andere gehouden in Gent, Utrecht, Brussel en Groningen (zie het conferentie-archief). Tijdens de conferentie wordt traditiegetrouw De Loep uitgereikt voor de beste onderzoeksjournalistiek. 

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk