Nieuws

VVOJ Conferentie 2011 in Eindhoven

Eindhoven wordt komend najaar twee dagen lang het trefpunt voor onderzoeksjournalisten uit Vlaanderen en Nederland. De 2011-editie van de jaarlijkse Vlaams-Nederlandse VVOJ Conferentie wordt namelijk op vrijdag 18 en zaterdag 19 november in die stad gehouden, bij Fontys Hogeschool, Rachelsmolen 1, Eindhoven. Voorgaande jaren werd de conferentie onder andere gehouden in Gent, Utrecht, Brussel en Groningen (zie het conferentie-archief). Tijdens de conferentie wordt traditiegetrouw De Loep uitgereikt voor de beste onderzoeksjournalistiek. 

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

VVOJ-voorzitter Evert De Vos blikte terug op het oorspronkelijke onderzoek naar de stand van de onderzoeksjournalistiek van 20 jaar geleden. Onderzoekers Alexander Pleijter en Michael Opgenhaffen namen het publiek mee doorheen de rode lijnen van het huidige onderzoek. Een panel liet daar zijn licht over schijnen en Vlaamse minister van media Benjamin Dalle gaf het slotwoord bij een presentatie van het rapport naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen anno 2022 op 11 mei bij deBuren in Brussel.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk