Cafe, Nieuws

Wikileaks cables over Japan en India

Wikileaks blijkt ook een bron van nieuws rond de in nood geraakte kerncentrales in Japan. Volgens de Britse krant The Daily Telegraph heeft een medewerker van het Internationaal Atoomenergie Agentschap jaren terug al gewaarschuwd dat een zware aardbeving de centrales voor ernstige problemen zou kunnen stellen. De krant baseert zich op een Wikileaks-ambtsbericht. Gisteren werd bekend dat de krant The Hindu is gestart met publicaties gebaseerd op Wikileaks cables over India. RTL Nieuws, NOS en NRC Handelsblad doen dat sinds januari in Nederland. De laatste twee zullen tijdens het VVOJ Café komende maandag exclusief demonstreren hoe ze te werk gaan. Info en aanmelden hier.

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk