Cafe, Nieuws

Wikileaks cables over Japan en India

Wikileaks blijkt ook een bron van nieuws rond de in nood geraakte kerncentrales in Japan. Volgens de Britse krant The Daily Telegraph heeft een medewerker van het Internationaal Atoomenergie Agentschap jaren terug al gewaarschuwd dat een zware aardbeving de centrales voor ernstige problemen zou kunnen stellen. De krant baseert zich op een Wikileaks-ambtsbericht. Gisteren werd bekend dat de krant The Hindu is gestart met publicaties gebaseerd op Wikileaks cables over India. RTL Nieuws, NOS en NRC Handelsblad doen dat sinds januari in Nederland. De laatste twee zullen tijdens het VVOJ Café komende maandag exclusief demonstreren hoe ze te werk gaan. Info en aanmelden hier.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk