Cafe, Nieuws

Wikileaks cables over Japan en India

Wikileaks blijkt ook een bron van nieuws rond de in nood geraakte kerncentrales in Japan. Volgens de Britse krant The Daily Telegraph heeft een medewerker van het Internationaal Atoomenergie Agentschap jaren terug al gewaarschuwd dat een zware aardbeving de centrales voor ernstige problemen zou kunnen stellen. De krant baseert zich op een Wikileaks-ambtsbericht. Gisteren werd bekend dat de krant The Hindu is gestart met publicaties gebaseerd op Wikileaks cables over India. RTL Nieuws, NOS en NRC Handelsblad doen dat sinds januari in Nederland. De laatste twee zullen tijdens het VVOJ Café komende maandag exclusief demonstreren hoe ze te werk gaan. Info en aanmelden hier.

Gerelateerde artikelen

Is er een manier waarop pers en pr constructiever kunnen samenwerken? Die vraag stond centraal in de gesprekken die Zembla-onderzoeksjournalist Ton van der Ham voerde met ‘de andere kant’.

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk