Cafe, Nieuws

Wikileaks cables over Japan en India

Wikileaks blijkt ook een bron van nieuws rond de in nood geraakte kerncentrales in Japan. Volgens de Britse krant The Daily Telegraph heeft een medewerker van het Internationaal Atoomenergie Agentschap jaren terug al gewaarschuwd dat een zware aardbeving de centrales voor ernstige problemen zou kunnen stellen. De krant baseert zich op een Wikileaks-ambtsbericht. Gisteren werd bekend dat de krant The Hindu is gestart met publicaties gebaseerd op Wikileaks cables over India. RTL Nieuws, NOS en NRC Handelsblad doen dat sinds januari in Nederland. De laatste twee zullen tijdens het VVOJ Café komende maandag exclusief demonstreren hoe ze te werk gaan. Info en aanmelden hier.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk