Nieuws

Conferentie verhalende journalistiek in één dag volgeboekt

Dat er in het Nederlandse taalgebied belangstelling bestaat voor narrative journalism, bewijst de inschrijving voor de eerste Conferentie voor Verhalende Journalistiek wel. De conferentie, die op 1 april in Amsterdam wordt gehouden, is in één dag volgeboekt. Info vind je op de site inclusief alle details, maar ook via LinkedIn en Twitter (en Facebook). Sprekende namen staan er op het programma: onder andere twee Pulitzer-prijs winnaars, Mark Kramer, Judith Koelemeijer, Frank Westerman en Joris van Casteren. Om in de stemming te komen: check de knipselmap van Kramer (opgetekend tijdens de VVOJ Conferentie 2009).

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk