Nieuws

Oekraïense smaadklacht hoort hier niet thuis, aldus Britse rechtbank

‘A libel without a cause’, is het al genoemd. Een steenrijke Oekraïense zakenman die de Oekraïense krant Kyiv Post (Engelstalig bericht) voor een Britse rechtbank brengt wegens vermeende smaad. De beruchte Britse smaadwetgeving is namelijk bijzonder streng en werkt als een magneet voor bedrijven en organisaties die de pers willen aanklagen. In dit geval mede op grond van het feit dat de gewraakte publicatie 21 keer gedownload zou zijn vanuit Engeland. Voor de Londense rechter, dit de relatie met de UK kwalificeerde als ‘tenuous in the extreme’, was deze kwestie toch echt te gortig. Vicepremier Nick Clegg zou dit voorjaar met voorstellen komen om de smaadwetgeving aan te passen.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk