Nieuws, VVOJ Jongeren

Nieuwe trainingsdag VVOJ Jongeren

Zaterdag 19 maart vindt er opnieuw een trainingsdag plaats voor jonge VVOJ-leden. Na het daverende succes van de Jongerendag in 2010 heeft de werkgroep wederom een prachtig programma in elkaar gezet. Want dromen van een spraakmakende onthulling is één ding, je moet ook ergens beginnen. Maar waar? Die vraag zullen ervaren onderzoeksjournalisten tijdens de trainingsdag proberen te beantwoorden. Waar haal je je informatie vandaan? En als je je bureau eenmaal vol ligt met puzzelstukjes, hoe maak je daar dan een begrijpelijk én aantrekkelijk verhaal van?

Doelgroep
Studenten journalistiek en pas afgestudeerde journalisten, onder de 25 jaar. Lees hier meer over de activiteiten van de VVOJ Jongeren en de trainingsdag 2010.


Datum

19 maart 2011, 10:30-21:00 uur

Programma
– zoeken in archieven
– zoeken op het web
– informatie verwerken
– interviewen voor onderzoeksjournalisten

Een gedetailleerd programma volgt zo snel mogelijk.

Kosten
Voor deze trainingsdag vragen we een eigen bijdrage van 25 euro. Dat is inclusief lunch en diner.

Locatie
De training wordt gehouden in het gebouw van het Eindhovens Dagblad, dat in het centrum van Eindhoven ligt (ongeveer tien minuten lopen vanaf het station).

Aanmelden
Stuur voor 9 maart een mailtje naar VVOJ Jongeren. Vermeld daarin naam, leeftijd, telefoonnummer, of je VVOJ-lid bent en aan welke opleiding je studeert of gestudeerd hebt (en evt. wat je nu doet). We hebben plaats voor maximaal 25 deelnemers. Vanwege het grote aantal aanmeldingen vorig jaar krijgen degenen die toen op de wachtlijst stonden nu voorrang bij de inschrijvingen. Ben je VVOJ-lid? Ook dan krijg je voorrang. Verder geldt wie het eerst komt…

Meer informatie
Heb je nog vragen? Stuur ons ook dan een mailtje.

* * * * *

De VVOJ Jongeren Trainingsdag 2011 wordt mede mogelijk gemaakt door de

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk