Nieuws

Noorse krant claimt uit alle 251.287 WikiLeaks-documenten te putten

Op de Global L-mailinglijst gingen er de afgelopen dagen al verschillende verzoeken richting Jan Gunnar Furuly van de Noorse krant Aftenposten. De krant claimt namelijk toegang te hebben tot alle 251.287 documenten in de Cableleak-kwestie, terwijl WikiLeaks die via een aantal aangewezen dagbladen juist sterk gedoseerd naar buiten wilde brengen. Aftenposten publiceert al dagen nieuwe stukken over ambassadeberichten die nog niemand heeft gezien, overigens alleen in het Noors. Ook buiten Noorwegen volgen media Aftenposten op de voet. Collega-journalisten verzoeken de redactie de cables te doorzoeken op thema’s die voor hun eigen lezers interessant zijn.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk