Nieuws

Dohmen en Chesal uitgeroepen tot Journalist van het Jaar

Nadat ze op 19 november al de VVOJ-prijs De Loep 2010 in de wacht sleepten, zijn Joep Dohmen (NRC Handelsblad) en Robert Chesal (Radio Nederland Wereldomroep) nu ook uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2010. Ze verdienen de eretitel met hun gezamenlijke onderzoek naar misbruik in de katholieke kerk. De Journalist van het Jaar wordt gekozen door de redactie en redactie-adviesraad van Villamedia. Tijdens de VVOJ Conferentie 2010 in Gent spraken de twee ook over hun langlopende onderzoek, waaruit onder meer Dohmens boek ‘Vrome Zondaars’ voortvloeide. Zie ook de video-interviews met Dohmen en Chesal.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk