Nieuws

Dohmen en Chesal uitgeroepen tot Journalist van het Jaar

Nadat ze op 19 november al de VVOJ-prijs De Loep 2010 in de wacht sleepten, zijn Joep Dohmen (NRC Handelsblad) en Robert Chesal (Radio Nederland Wereldomroep) nu ook uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2010. Ze verdienen de eretitel met hun gezamenlijke onderzoek naar misbruik in de katholieke kerk. De Journalist van het Jaar wordt gekozen door de redactie en redactie-adviesraad van Villamedia. Tijdens de VVOJ Conferentie 2010 in Gent spraken de twee ook over hun langlopende onderzoek, waaruit onder meer Dohmens boek ‘Vrome Zondaars’ voortvloeide. Zie ook de video-interviews met Dohmen en Chesal.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk