Nieuws

Dohmen en Chesal uitgeroepen tot Journalist van het Jaar

Nadat ze op 19 november al de VVOJ-prijs De Loep 2010 in de wacht sleepten, zijn Joep Dohmen (NRC Handelsblad) en Robert Chesal (Radio Nederland Wereldomroep) nu ook uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2010. Ze verdienen de eretitel met hun gezamenlijke onderzoek naar misbruik in de katholieke kerk. De Journalist van het Jaar wordt gekozen door de redactie en redactie-adviesraad van Villamedia. Tijdens de VVOJ Conferentie 2010 in Gent spraken de twee ook over hun langlopende onderzoek, waaruit onder meer Dohmens boek ‘Vrome Zondaars’ voortvloeide. Zie ook de video-interviews met Dohmen en Chesal.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk