Nieuws

ENA publiceert analyse verslaggeving Belgische verkiezingen

In campagnetijd verdelen Belgische media de aandacht onder politieke partijen beter dan wanneer er geen verkiezingen aankomen. Dit concludeert het Electronisch Nieuwsarchief (ENA), een samenwerkingsverband van de Universiteit van Antwerpen en de Katholieke Universiteit van Leuven.
Het ENA onderzocht hoe vaak politici en partijen in nieuwsuitzendingen op televisie kwamen in de weken voorafgaand aan de Belgische verkiezingen van afgelopen juni.
N-VA partijvoorzitter Bart de Wever verscheen in de aanloop van de Belgische parlementaire verkiezingen het vaakst in de media, maar het CD&V was de partij die uiteindelijk de meeste aandacht kreeg op de nationale televisie. De resultaten van het onderzoek zijn te bekijken via Nieuwsmonitor van de ENA website.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk