Nieuws

ENA publiceert analyse verslaggeving Belgische verkiezingen

In campagnetijd verdelen Belgische media de aandacht onder politieke partijen beter dan wanneer er geen verkiezingen aankomen. Dit concludeert het Electronisch Nieuwsarchief (ENA), een samenwerkingsverband van de Universiteit van Antwerpen en de Katholieke Universiteit van Leuven.
Het ENA onderzocht hoe vaak politici en partijen in nieuwsuitzendingen op televisie kwamen in de weken voorafgaand aan de Belgische verkiezingen van afgelopen juni.
N-VA partijvoorzitter Bart de Wever verscheen in de aanloop van de Belgische parlementaire verkiezingen het vaakst in de media, maar het CD&V was de partij die uiteindelijk de meeste aandacht kreeg op de nationale televisie. De resultaten van het onderzoek zijn te bekijken via Nieuwsmonitor van de ENA website.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk