Conferentie, Nieuws

Terugblik conferentie VVOJ2010

De eerste verzamelde video’s, foto’s, verslagen en presentaties van de VVOJ Conferentie 2010 in Gent staan online. De komende week zullen we de VVOJ2010-pagina geregeld updaten. Er is ook volop getwitterd. Check de tweets met hashtag #VVOJ2010, stats op Whatthehashtag, en archiveer met Twapperkeeper. (Foto: Fanny Maenhout)

Gerelateerde artikelen

Journalisten zijn niet tevreden over de afhandeling van Woo-verzoeken. Het duurt vaak lang, levert soms weinig op, en de communicatie kan volgens hen beter. Veel winst lijkt te halen uit tijdig en open overleg en praktische afspraken tussen Woo-behandelaars en de journalisten.

Dit volgt uit een onderzoek waaraan 256 (onderzoeks)journalisten deelnamen en waarvoor een dialoogtafel met journalisten en Woo-behandelaars van de overheid is georganiseerd.

De Global Investigative Journalism Conference (GIJC) is ‘s werelds grootste bijeenkomst van onderzoeksjournalisten. De conferentie biedt training in tools, workshops en netwerkmogelijkheden. Om de twee jaar wordt er een wereldconferentie georganiseerd. Inmiddels heeft GIJC meer dan 10.000 journalisten uit 140 landen samengebracht.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk