Conferentie, Nieuws

Terugblik conferentie VVOJ2010

De eerste verzamelde video’s, foto’s, verslagen en presentaties van de VVOJ Conferentie 2010 in Gent staan online. De komende week zullen we de VVOJ2010-pagina geregeld updaten. Er is ook volop getwitterd. Check de tweets met hashtag #VVOJ2010, stats op Whatthehashtag, en archiveer met Twapperkeeper. (Foto: Fanny Maenhout)

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk