Conferentie, Nieuws

Terugblik conferentie VVOJ2010

De eerste verzamelde video’s, foto’s, verslagen en presentaties van de VVOJ Conferentie 2010 in Gent staan online. De komende week zullen we de VVOJ2010-pagina geregeld updaten. Er is ook volop getwitterd. Check de tweets met hashtag #VVOJ2010, stats op Whatthehashtag, en archiveer met Twapperkeeper. (Foto: Fanny Maenhout)

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk