Conferentie

VVOJ2010 Foto’s keynotes

Hieronder een foto-impressie van de keynotes tijdens de VVOJ Conferentie 2010 in Gent op 19-20 november. De foto’s zijn gemaakt door Fanny Maenhout, Arteveldehogeschool.


Stephen Engelberg (Pro Publica), tijdens de eerste key note, vrijdagochtend 19 november. “Soms leveren we een verhaal kant-en-klaar aan redacties, maar vaak ook verstrekken we de data en instrumenten waarmee redacties zelf het lokale verhaal kunnen maken.”

Aula 3 van de Arteveldehogeschool in Gent, tijdens de keynote van Stephen Engelberg (Pro Publica).

Vadim Lavrusik (Mashable) tijdens zijn keynote, over het nut van sociale netwerken voor onderzoeksjournalistiek. En waarom je als journalist meer gebaat bent bij een community dan bij een publiek. “An audience will watch you get your butt kicked, a community will help you.”

Afsluitende keynote, Battle of the Brains, ‘duel’ tussen zoekexperts Henk van Ess (foto boven) en Paul Myers.

Paul Myers, specialist in internetonderzoek bij de BBC, tijdens afsluitende keynote, Battle of the Brains

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

conferentie-1x
De VVOJ-conferentie wordt dit jaar ingeleid door Adam Tooze. Hij is historicus, professor aan de Columbia University in New York en auteur van Crashed: How a Decade of Financial Crises Changed the World, de ultieme kroniek van de globale financiële crisis in 2008. In dat boek brengt Tooze geschiedschrijving, journalistiek onderzoek en academische inzichten samen en vertelt daarmee het verhaal van die crisis zoals niemand anders dat heeft gedaan. 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk