Biografie, Woo

Per Anders Johansen (English)

Per Anders Johansen Per Anders Johansen (1965) is a journalist for Aftenposten, the largest newspaper in Norway with 800,000 daily readers. He is a spesialist in FOIA-requests, and have worked for more than 20 years with FOIA- and wobbing-issues. He was editor-in-chief in the investigative TV-program NRK Brennpunkt (2000-2002), and head of news department in Norwegian Broadcasting Corporation NRK (2002-2007). Johansen has won several prices for investigative journalism.
Links:
LinkedIn profile
Biography of Per Anders Johansen on Wikipedia
Per Anders Johansen on Twitter

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk