Biografie

Evert-Jan Lammers

EvertJanLammers.jpgEvert-Jan Lammers (1959) is een van de grondleggers van de forensic auditing in België. In 1997 kwam hij naar België om voor KPMG de business unit Forensic Audit op te richten, welke hij zeven jaar heeft geleid. In 2000 was hij medeoprichter van het programma Master in Forensic Auditing aan de Antwerp Management School. In 2001 was hij medeoprichter van de Belgische beroepsfederatie Institute of Forensic Auditors (IFA). Hij is executive professor aan de Antwerp Management School en gastdocent aan de KU Leuven. Hij is bestuurslid van het IFA en van Transparency International Belgium. Hij schreef diverse publicaties op het gebied van fraude en forensic auditing. Hij is eindredacteur van de IFA Newsletter. In 2004 heeft hij het onafhankelijke onderzoekbureau Institute for Financial Investigations (INSTIFIN) opgericht waar hij partner is. In 2010 zijn de antifraudediensten van INSTIFIN opgegaan in TRIFORENSIC, een samenwerking van 50 forensic auditors, forensic IT-specialisten en privé-detectives. Hiervan is hij managing partner.
Evert-Jan Lammers is econoom, Registeraccountant en Registered Forensic Auditor.

Links:

Recensie van Evert Jan Lammers, Frauditing, 2007
Biografie Evert-Jan Lammers bij M&D seminars

Gerelateerde artikelen

De Wob verdwijnt per 1 mei en wordt vervangen door de WOO, de Wet Open Overheid. In het eerste VVOJ Café van dit jaar komt Annemarie Drahmann, universitair hoofddocent bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, vertellen wat er verandert met de nieuwe wet.

Eindelijk weer samen! Dat gevoel overheerste op de VVOJ Conferentie 2021 in Brussel, die vlak voor het ingaan van zwaardere lockdown-maatregelen kon doorgaan. Vaste conferentiegangers weten dat het gesprekje in de wandelgang, het vlugge contact via de nieuwe conferentieapp en de kans om samenwerkingsplannen te smeden tijdens het diner minstens zo belangrijk zijn als de keynote-sprekers, de VVOJ-essayist en de meer dan 36 losse workshops en debatten.

Bjørn Oostra, hoofdredacteur De Limburger, is de winnaar het van het Vliegwiel, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten bedoeld voor de hoofdredacteur of manager die de onderzoeksjournalistiek dit jaar het meest heeft gestimuleerd.

Vorige week heeft de VVOJ het tweede Regiocafé gehouden waarin collega’s uit verschillende delen van het land de verhalen achter hun onderzoeksverhalen vertelden. Een doorslaand succes! Heb je het gemist of wil het herbekijken? Dan kan dat op YouTube.

Vanaf dinsdag 7 september staat de weg naar eeuwige roem voor onderzoeksjournalisten weer open: het is dan mogelijk om jezelf of anderen voor te dragen voor dé prijs voor onderzoeksjournalistiek: De Loep 2021!

Chris de Stoop kreeg afgelopen juni de oeuvreprijs van de VVOJ, maar ‘journalist’ voelt Chris De Stoop zich al jaren niet meer. Dus werkt de Vlaamse boerenzoon niet meer voor het toonaangevende weekblad Knack, maar wijdt hij zich aan het schrijven van boeken die – dat dan weer wel – alom geprezen worden om hun gedegen journalistieke onderzoek.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk