Nieuws

Zoeken in het Belgisch Staatsblad

Dagelijks publiceert het Staatsblad talloze documenten en berichten die onderzoeksjournalisten likkebaardend zouden moeten lezen. Over inlichtingendiensten, aanbestedingen, wetten, benoemingen en procedures. Leer deze voor velen onbekende goudmijn kennen in een speciaal voor de VVOJ gemaakte hands-on training. Met Wilfried Verrezen.
Datum: 20 november 2010
Tijd: 14:00-15:15 uur
Download presentatie en lees het verslag van de training (inloggen vereist).

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk