Nieuws

Zoeken in Europa

Dat Europa een schatkamer aan data, documenten en verhaalideeen herbergt, is al zo vaak betoogd. Maar hoe vind je ze, als de Europese websites vanaf de home page een doolhof blijken te zijn? Simpel: kom naar deze training, krijg praktische tips, oefen met zoekvragen en ga naar huis met een hoofd vol waardevols. Met Anne Autio.
Datum: 20 november 2010
Tijd: 10:45-12:00 uur

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk