Nieuws

Zoeken in Europa

Dat Europa een schatkamer aan data, documenten en verhaalideeen herbergt, is al zo vaak betoogd. Maar hoe vind je ze, als de Europese websites vanaf de home page een doolhof blijken te zijn? Simpel: kom naar deze training, krijg praktische tips, oefen met zoekvragen en ga naar huis met een hoofd vol waardevols. Met Anne Autio.
Datum: 20 november 2010
Tijd: 10:45-12:00 uur

Gerelateerde artikelen

Journalisten zijn niet tevreden over de afhandeling van Woo-verzoeken. Het duurt vaak lang, levert soms weinig op, en de communicatie kan volgens hen beter. Veel winst lijkt te halen uit tijdig en open overleg en praktische afspraken tussen Woo-behandelaars en de journalisten.

Dit volgt uit een onderzoek waaraan 256 (onderzoeks)journalisten deelnamen en waarvoor een dialoogtafel met journalisten en Woo-behandelaars van de overheid is georganiseerd.

De Global Investigative Journalism Conference (GIJC) is ‘s werelds grootste bijeenkomst van onderzoeksjournalisten. De conferentie biedt training in tools, workshops en netwerkmogelijkheden. Om de twee jaar wordt er een wereldconferentie georganiseerd. Inmiddels heeft GIJC meer dan 10.000 journalisten uit 140 landen samengebracht.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk