Nieuws

Zoeken in archieven

Ieder jaar weer een topper op de VVOJ Conferentie en ook dit jaar weer present. Met de nieuwste ontwikkelingen, websites en zoektips. Omdat er op ieder onderzoeksterrein wel belangrijke archiefstukken te vinden zijn. Met Erik Hennekam.
Datum: 20 november 2010
Tijd: 09:00-10:15 uur
Download hier de bijbehorende handout van Eric van Hennekam (inloggen vereist).
Lees hier het verslag over deze werkgroep, geschreven door Esdor van Elten (inloggen vereist).

Gerelateerde artikelen

Driekwart van de Woo-verzoeken (verzoek om openbaarmaking van documenten op grond van de Wet open overheid) die bij de ministeries in behandeling zijn, bevindt zich ver over de wettelijke termijnen. Van de 759 verzoeken die medio juni bij de ministeries lagen, waren er 575 al (veel) langer dan zes weken binnen. Zes weken is de termijn waarbinnen een besluit moet worden genomen over een Woo-verzoek. Tot 1 mei heetten deze aanvragen nog Wob-verzoeken.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk