Nieuws

Werken met justitiedossiers

Het is een feest als je een dossier van een strafrechtelijk onderzoek, justitiële dwaling of een rechtszaak in handen krijgt. Of niet? Hoe ga je om met dergelijke dossiers? Wat moet je er als journalist aan onderzoeken? Hoe kan je het gebruiken? Wat kan je er als journalist nog aan toevoegen? En hoe voorkom je dat je zelf een speler wordt? Met o.a. Saskia van Nieuwenhove. Moderator: Kristof Clerix
Datum: 20 november 2010
Tijd: 10:45-12:00 uur
Lees hier het verslag van Nick De Backer.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk