Nieuws

Werken met justitiedossiers

Het is een feest als je een dossier van een strafrechtelijk onderzoek, justitiële dwaling of een rechtszaak in handen krijgt. Of niet? Hoe ga je om met dergelijke dossiers? Wat moet je er als journalist aan onderzoeken? Hoe kan je het gebruiken? Wat kan je er als journalist nog aan toevoegen? En hoe voorkom je dat je zelf een speler wordt? Met o.a. Saskia van Nieuwenhove. Moderator: Kristof Clerix
Datum: 20 november 2010
Tijd: 10:45-12:00 uur
Lees hier het verslag van Nick De Backer.

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk