Nieuws

Van publiek naar collega

Crowdsourcing ofwel publieksinzet is het toverwoord voor ieder medium dat zijn publiek wil behouden. Maar hoe doe je dat? Paul Bradshaw houdt er zich al geruime tijd mee bezig, en hij gaat verder dan het registreren van tips van lezers en kijkers. Hij ontwierp een model waarbij hij optimaal gebruik maakt van de kracht en de kennis van de massa. Voorbij de bonnetjes-affares die The Guardian zijn lezers liet mee-uitspitten, voorbij de publiekspanels van actualiteitenrubrieken als 1Vandaag. Publieksinzet 2.0? Nee, houd het maar op 3.5! Met Paul Bradshaw. Moderator: n.t.b.

Datum:
19 november 2010
Tijd: Blok 15.45 – 17.00 uur
* LET OP: Voertaal Engels
Les hier het verslag van Anne Boer.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk