Nieuws

Van publiek naar collega

Crowdsourcing ofwel publieksinzet is het toverwoord voor ieder medium dat zijn publiek wil behouden. Maar hoe doe je dat? Paul Bradshaw houdt er zich al geruime tijd mee bezig, en hij gaat verder dan het registreren van tips van lezers en kijkers. Hij ontwierp een model waarbij hij optimaal gebruik maakt van de kracht en de kennis van de massa. Voorbij de bonnetjes-affares die The Guardian zijn lezers liet mee-uitspitten, voorbij de publiekspanels van actualiteitenrubrieken als 1Vandaag. Publieksinzet 2.0? Nee, houd het maar op 3.5! Met Paul Bradshaw. Moderator: n.t.b.

Datum:
19 november 2010
Tijd: Blok 15.45 – 17.00 uur
* LET OP: Voertaal Engels
Les hier het verslag van Anne Boer.

Gerelateerde artikelen

De Global Investigative Journalism Conference (GIJC) is ‘s werelds grootste bijeenkomst van onderzoeksjournalisten. De conferentie biedt training in tools, workshops en netwerkmogelijkheden. Om de twee jaar wordt er een wereldconferentie georganiseerd. Inmiddels heeft GIJC meer dan 10.000 journalisten uit 140 landen samengebracht.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk