Nieuws

Van publiek naar collega

Crowdsourcing ofwel publieksinzet is het toverwoord voor ieder medium dat zijn publiek wil behouden. Maar hoe doe je dat? Paul Bradshaw houdt er zich al geruime tijd mee bezig, en hij gaat verder dan het registreren van tips van lezers en kijkers. Hij ontwierp een model waarbij hij optimaal gebruik maakt van de kracht en de kennis van de massa. Voorbij de bonnetjes-affares die The Guardian zijn lezers liet mee-uitspitten, voorbij de publiekspanels van actualiteitenrubrieken als 1Vandaag. Publieksinzet 2.0? Nee, houd het maar op 3.5! Met Paul Bradshaw. Moderator: n.t.b.

Datum:
19 november 2010
Tijd: Blok 15.45 – 17.00 uur
* LET OP: Voertaal Engels
Les hier het verslag van Anne Boer.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk