Nieuws

Trainingsdag datajournalistiek

De VVOJ organiseert een extra trainingsdag op donderdag 18 november. Het thema is: datajournalistiek. Over vrijwel elk onderwerp bestaan data (gestructureerde gegevens), meestal in databanken. Journalisten laten deze schat aan informatie vaak links liggen omdat ze niet weten hoe ze de data moeten ‘lezen’. Twee zeer vooraanstaande trainers uit het buitenland komen je leren hoe je data opvraagt en download en hoe je ze daarna met behulp van Excel kunt ‘ondervragen’ voor een onthullend verhaal.
Met David Donald (Center for Public Integrity en International Consortium of Investigative Journalists) en Elena Egawhary (freelance).
Datum: donderdag 18 november
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Locatie: Computerzaal 4, Arteveldehogeschool
Aantal plaatsen: 20
Kosten: €25 voor congresdeelnemers.
De trainingsdag is volgeboekt

* LET OP: Apart aanmelden
* LET OP: Voertaal Engels

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk