Nieuws

Trainingsdag datajournalistiek

De VVOJ organiseert een extra trainingsdag op donderdag 18 november. Het thema is: datajournalistiek. Over vrijwel elk onderwerp bestaan data (gestructureerde gegevens), meestal in databanken. Journalisten laten deze schat aan informatie vaak links liggen omdat ze niet weten hoe ze de data moeten ‘lezen’. Twee zeer vooraanstaande trainers uit het buitenland komen je leren hoe je data opvraagt en download en hoe je ze daarna met behulp van Excel kunt ‘ondervragen’ voor een onthullend verhaal.
Met David Donald (Center for Public Integrity en International Consortium of Investigative Journalists) en Elena Egawhary (freelance).
Datum: donderdag 18 november
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Locatie: Computerzaal 4, Arteveldehogeschool
Aantal plaatsen: 20
Kosten: €25 voor congresdeelnemers.
De trainingsdag is volgeboekt

* LET OP: Apart aanmelden
* LET OP: Voertaal Engels

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk