Nieuws

Trainingsdag datajournalistiek

De VVOJ organiseert een extra trainingsdag op donderdag 18 november. Het thema is: datajournalistiek. Over vrijwel elk onderwerp bestaan data (gestructureerde gegevens), meestal in databanken. Journalisten laten deze schat aan informatie vaak links liggen omdat ze niet weten hoe ze de data moeten ‘lezen’. Twee zeer vooraanstaande trainers uit het buitenland komen je leren hoe je data opvraagt en download en hoe je ze daarna met behulp van Excel kunt ‘ondervragen’ voor een onthullend verhaal.
Met David Donald (Center for Public Integrity en International Consortium of Investigative Journalists) en Elena Egawhary (freelance).
Datum: donderdag 18 november
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Locatie: Computerzaal 4, Arteveldehogeschool
Aantal plaatsen: 20
Kosten: €25 voor congresdeelnemers.
De trainingsdag is volgeboekt

* LET OP: Apart aanmelden
* LET OP: Voertaal Engels

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk