Nieuws

The investigative reporter and the social web

Op vrijdagmorgen de theorie, op vrijdagmiddag een hands-on training over de mogelijkheden van het sociale web voor onderzoeksjournalisten. Word een ‘community manager’ en een ‘collaborateur’ en haal zo de mooiste verhalen uit ‘formerly the audience’. Lavrusik in optima forma, kom hem in actie zien! Met Vadim Lavrusik.
Datum: 19 november 2010
Tijd: 15:45-17:00 uur
Lees hier het verslag van de werkgroep, door Anke Vellenga.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk