Nieuws

Statistics Belgium, wegwijs in de officiële statistieken

Elk verhaal wordt beter als je het in een context plaatst. Hoeveel is veel en hoe erg is erg? Wat is een trend en waar begint de afwijking? Die context vind je bij Statistics Belgium. Maar er ligt veel meer moois. Leer te zoeken in de systemen en je duikt er zelf prachtige verhalen op. Met Freddy Verkruyssen, Matthias Broeckaert en Lucia Decuyper.
Datum: 19 november 2010
Tijd: 15:45-17:00 uur

Gerelateerde artikelen

Driekwart van de Woo-verzoeken (verzoek om openbaarmaking van documenten op grond van de Wet open overheid) die bij de ministeries in behandeling zijn, bevindt zich ver over de wettelijke termijnen. Van de 759 verzoeken die medio juni bij de ministeries lagen, waren er 575 al (veel) langer dan zes weken binnen. Zes weken is de termijn waarbinnen een besluit moet worden genomen over een Woo-verzoek. Tot 1 mei heetten deze aanvragen nog Wob-verzoeken.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk