Nieuws

Ronde Tafel Onderwijs in Onderzoeksjournalistiek

De Ronde Tafel Onderwijs in Onderzoeksjournalistiek gaat dit jaar over het organiseren van onderzoek door studenten. De centrale vraag is: Hoe zorg je ervoor dat studenten met soms beperkte kennis over het onderzoeksonderwerp en geringe onderzoekservaring toch een zinvolle onderzoekservaring opdoen die resulteert in een aantrekkelijke publicatie? Docenten van verschillende opleidingen vertellen over hun ervaring op dit gebied en geven tips voor het organiseren van het onderwijs in onderzoeksjournalistiek. Enkele professionele redacties (Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad) zullen aangeven hoe in hun ogen het best met studenten samen gewerkt kan worden. Met: Gerard Smit (Hogeschool Utrecht), Marleen Teugels (Arteveldehogeschool), Marco van Kerkhoven (Hogeschool Utrecht), Michel Simons (Fontys Hogeschool), Tricia Bots (Fontys Hogeschool)
Datum: 20 november 2010
Tijd: 10:45-12:00 uur
Lees hier de verslagen van Charlotte Doolaege en Gerard Smit, alsmede zijn eigen bijbehorende presentatie.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk