Nieuws

Ronde Tafel Onderwijs in Onderzoeksjournalistiek

De Ronde Tafel Onderwijs in Onderzoeksjournalistiek gaat dit jaar over het organiseren van onderzoek door studenten. De centrale vraag is: Hoe zorg je ervoor dat studenten met soms beperkte kennis over het onderzoeksonderwerp en geringe onderzoekservaring toch een zinvolle onderzoekservaring opdoen die resulteert in een aantrekkelijke publicatie? Docenten van verschillende opleidingen vertellen over hun ervaring op dit gebied en geven tips voor het organiseren van het onderwijs in onderzoeksjournalistiek. Enkele professionele redacties (Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad) zullen aangeven hoe in hun ogen het best met studenten samen gewerkt kan worden. Met: Gerard Smit (Hogeschool Utrecht), Marleen Teugels (Arteveldehogeschool), Marco van Kerkhoven (Hogeschool Utrecht), Michel Simons (Fontys Hogeschool), Tricia Bots (Fontys Hogeschool)
Datum: 20 november 2010
Tijd: 10:45-12:00 uur
Lees hier de verslagen van Charlotte Doolaege en Gerard Smit, alsmede zijn eigen bijbehorende presentatie.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk