Nieuws

Ronde Tafel Onderwijs in Onderzoeksjournalistiek

De Ronde Tafel Onderwijs in Onderzoeksjournalistiek gaat dit jaar over het organiseren van onderzoek door studenten. De centrale vraag is: Hoe zorg je ervoor dat studenten met soms beperkte kennis over het onderzoeksonderwerp en geringe onderzoekservaring toch een zinvolle onderzoekservaring opdoen die resulteert in een aantrekkelijke publicatie? Docenten van verschillende opleidingen vertellen over hun ervaring op dit gebied en geven tips voor het organiseren van het onderwijs in onderzoeksjournalistiek. Enkele professionele redacties (Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad) zullen aangeven hoe in hun ogen het best met studenten samen gewerkt kan worden. Met: Gerard Smit (Hogeschool Utrecht), Marleen Teugels (Arteveldehogeschool), Marco van Kerkhoven (Hogeschool Utrecht), Michel Simons (Fontys Hogeschool), Tricia Bots (Fontys Hogeschool)
Datum: 20 november 2010
Tijd: 10:45-12:00 uur
Lees hier de verslagen van Charlotte Doolaege en Gerard Smit, alsmede zijn eigen bijbehorende presentatie.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk