Nieuws

Partners in crime? Samenwerken met NGO’s

Ze doen zelf onderzoek, geven je informatie of beurzen en nemen je mee op reis. NGO’s werken graag samen met journalisten. Maar altijd met hun eigen agenda. Hoe blijf je ondanks de door de samenwerking gewekte verwachtingen toch je eigen verhaal trouw? Hoe ver gaat de invloed van de geldgever? En waar kunnen we elkaar vinden? Drie journalisten vertellen over hun ervaringen, de do’s en dont’s en nemen ons mee door het doolhof der goede bedoelingen.
Met Han Soete, Ana van Es, Bette Dam. Moderator: Jeroen Trommelen
Datum: 19 november 2010
Tijd: 14:00-15:15 uur

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk