Nieuws

Onderzoeksjournalistiek op nieuwe platforms

Er is onderzoeksjournalistiek leven naast de krant, de publieke omroep, het weekblad en de radio. Journalisten in Nederland en Vlaanderen ontdekken de mogelijkheid van onderzoeksjournalistiek in kleinschaliger verband, op het web, naar niche markten en volgens nieuwe publicatiemethoden. Apache.be, followthemoney.nl en Articulous zijn maar een paar van de initiatieven die het afgelopen jaar het licht zagen. De bedenkers, makers en uitbaters vertellen over hun nieuwe loten aan de journalistieke boom. Met George Timmerman, Arne van der Wal, Jaïr Stenhuijs. Moderator: Karel Platteau.
Datum: 19 november 2010
Tijd: 15:45-17:00 uur
Lees hier ook het verslag van Stijn Mestdagh.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk