Nieuws

Onderzoeksjournalistiek op nieuwe platforms

Er is onderzoeksjournalistiek leven naast de krant, de publieke omroep, het weekblad en de radio. Journalisten in Nederland en Vlaanderen ontdekken de mogelijkheid van onderzoeksjournalistiek in kleinschaliger verband, op het web, naar niche markten en volgens nieuwe publicatiemethoden. Apache.be, followthemoney.nl en Articulous zijn maar een paar van de initiatieven die het afgelopen jaar het licht zagen. De bedenkers, makers en uitbaters vertellen over hun nieuwe loten aan de journalistieke boom. Met George Timmerman, Arne van der Wal, Jaïr Stenhuijs. Moderator: Karel Platteau.
Datum: 19 november 2010
Tijd: 15:45-17:00 uur
Lees hier ook het verslag van Stijn Mestdagh.

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk