Nieuws

Onderzoek met foto’s

Fotografie en onderzoeksjournalistiek liggen dicht in één lijn, aan elke goede foto – en zeker aan boeiende series als ‘Lijn 3’ of boeken als ‘Zilverstad’ – gaat uitgebreide research vooraf. Hoe doen fotografen dat, en wat levert die blik op het beeld ons op? Wat kunnen ook juist schrijvende en audiovisuele collega’s leren van de scherpe, tot op het bot gefocuste blik van de onderzoekende fotograaf? Een unieke workshop op de VVOJ conferentie. Met Jimmy Kets, Filip Claus, Daniel Koning.
Moderator: Michel Robles
Datum: 20 november 2010
Tijd: 9.00 – 10.15 uur
Lees hier de verslagen van Geraldine Eeschaudt en Simon Demeulenmeester.

* LET OP: Tijdens de conferentie worden foto’s van Filip Claus en Daniel Koning vertoond in de koffie- en receptieruimtes

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

VVOJ-voorzitter Evert De Vos blikte terug op het oorspronkelijke onderzoek naar de stand van de onderzoeksjournalistiek van 20 jaar geleden. Onderzoekers Alexander Pleijter en Michael Opgenhaffen namen het publiek mee doorheen de rode lijnen van het huidige onderzoek. Een panel liet daar zijn licht over schijnen en Vlaamse minister van media Benjamin Dalle gaf het slotwoord bij een presentatie van het rapport naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen anno 2022 op 11 mei bij deBuren in Brussel.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk