Nieuws

Onderzoek met foto’s

Fotografie en onderzoeksjournalistiek liggen dicht in één lijn, aan elke goede foto – en zeker aan boeiende series als ‘Lijn 3’ of boeken als ‘Zilverstad’ – gaat uitgebreide research vooraf. Hoe doen fotografen dat, en wat levert die blik op het beeld ons op? Wat kunnen ook juist schrijvende en audiovisuele collega’s leren van de scherpe, tot op het bot gefocuste blik van de onderzoekende fotograaf? Een unieke workshop op de VVOJ conferentie. Met Jimmy Kets, Filip Claus, Daniel Koning.
Moderator: Michel Robles
Datum: 20 november 2010
Tijd: 9.00 – 10.15 uur
Lees hier de verslagen van Geraldine Eeschaudt en Simon Demeulenmeester.

* LET OP: Tijdens de conferentie worden foto’s van Filip Claus en Daniel Koning vertoond in de koffie- en receptieruimtes

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk