Nieuws

Onderzoek met foto’s

Fotografie en onderzoeksjournalistiek liggen dicht in één lijn, aan elke goede foto – en zeker aan boeiende series als ‘Lijn 3’ of boeken als ‘Zilverstad’ – gaat uitgebreide research vooraf. Hoe doen fotografen dat, en wat levert die blik op het beeld ons op? Wat kunnen ook juist schrijvende en audiovisuele collega’s leren van de scherpe, tot op het bot gefocuste blik van de onderzoekende fotograaf? Een unieke workshop op de VVOJ conferentie. Met Jimmy Kets, Filip Claus, Daniel Koning.
Moderator: Michel Robles
Datum: 20 november 2010
Tijd: 9.00 – 10.15 uur
Lees hier de verslagen van Geraldine Eeschaudt en Simon Demeulenmeester.

* LET OP: Tijdens de conferentie worden foto’s van Filip Claus en Daniel Koning vertoond in de koffie- en receptieruimtes

Gerelateerde artikelen

Driekwart van de Woo-verzoeken (verzoek om openbaarmaking van documenten op grond van de Wet open overheid) die bij de ministeries in behandeling zijn, bevindt zich ver over de wettelijke termijnen. Van de 759 verzoeken die medio juni bij de ministeries lagen, waren er 575 al (veel) langer dan zes weken binnen. Zes weken is de termijn waarbinnen een besluit moet worden genomen over een Woo-verzoek. Tot 1 mei heetten deze aanvragen nog Wob-verzoeken.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk