Nieuws

Non-profit and the future of investigative journalism – lessons from the United States

Key note speech Stephen Engelberg (Pro Publica). Wat doe je als de ‘reguliere’ media onderzoeksjournalistiek (vaak noodgedwongen) steeds meer laten voor wat het is? Dan zoek je naar sponsors en donors en begin je een non-profit journalistieke organisatie. Tenminste, als je in het land van de charitas, Amerika, woont. Wat kunnen wij van die Amerikaanse voorbeelden leren? Wat zijn hun resultaten? En zien wij hiermee een glimpje van onze eigen toekomst?
Stephen Engelberg staat sinds de oprichting van Pro Publica in 2008 als managing editor aan het roer van een van de meest succesvolle en invloedrijkste non-profit journalistieke organisaties van de Verenigde Staten. Met argwaan bekeken toen Pro Publica begon won de website dit voorjaar al zijn eerste Pulitzer Prijs voor onderzoeksjournalistiek. Hij vertelt over de obstakels, de mogelijkheden en de toekomst van ‘zijn’ Pro Publica.
Tijd: 11.45 – 12.20 uur
Locatie: Auditorium Arteveldehogeschool
Lees hier het verslag van Nick De Backer.

Gerelateerde artikelen

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar. De middag wordt georganiseerd door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ).

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk