Nieuws

Mediacafé ‘Free news, bad news?’

Als we lekker willen eten, gaan we naar een duur restaurant. Als we kwaliteitsproducten willen, kiezen we een A-merk. En als we kwaliteitsnieuws willen, …willen we het voor niets. Volgens een Amerikaans onderzoek wil maar 19% van de ondervragen betalen voor nieuws op internet.
Kunnen we ‘oude’ business modellen in de journalistiek omzetten naar nieuwe verdienmodellen? En wat zijn de consequenties voor journalisten als hun verhalen verdwijnen achter een ‘paywall’?
Paul Lewis (The Guardian), George Brock (City University London) en Dieter Haerens (COO van Mediafin) discussieren onder leiding van Piet Depuydt (NRC Handelsblad) over nieuwe uitdagingen om het nieuws betaalbaar te houden.
Datum: 18 november 2010
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: Auditorium Arteveldehogeschool
* LET OP: ook toegankelijk voor niet-conferentiedeelnemers, toegang vrij
* Let OP: Voertaal Engels

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk