Nieuws

Mediacafé ‘Free news, bad news?’

Als we lekker willen eten, gaan we naar een duur restaurant. Als we kwaliteitsproducten willen, kiezen we een A-merk. En als we kwaliteitsnieuws willen, …willen we het voor niets. Volgens een Amerikaans onderzoek wil maar 19% van de ondervragen betalen voor nieuws op internet.
Kunnen we ‘oude’ business modellen in de journalistiek omzetten naar nieuwe verdienmodellen? En wat zijn de consequenties voor journalisten als hun verhalen verdwijnen achter een ‘paywall’?
Paul Lewis (The Guardian), George Brock (City University London) en Dieter Haerens (COO van Mediafin) discussieren onder leiding van Piet Depuydt (NRC Handelsblad) over nieuwe uitdagingen om het nieuws betaalbaar te houden.
Datum: 18 november 2010
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: Auditorium Arteveldehogeschool
* LET OP: ook toegankelijk voor niet-conferentiedeelnemers, toegang vrij
* Let OP: Voertaal Engels

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk