Nieuws

Mediacafé ‘Free news, bad news?’

Als we lekker willen eten, gaan we naar een duur restaurant. Als we kwaliteitsproducten willen, kiezen we een A-merk. En als we kwaliteitsnieuws willen, …willen we het voor niets. Volgens een Amerikaans onderzoek wil maar 19% van de ondervragen betalen voor nieuws op internet.
Kunnen we ‘oude’ business modellen in de journalistiek omzetten naar nieuwe verdienmodellen? En wat zijn de consequenties voor journalisten als hun verhalen verdwijnen achter een ‘paywall’?
Paul Lewis (The Guardian), George Brock (City University London) en Dieter Haerens (COO van Mediafin) discussieren onder leiding van Piet Depuydt (NRC Handelsblad) over nieuwe uitdagingen om het nieuws betaalbaar te houden.
Datum: 18 november 2010
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: Auditorium Arteveldehogeschool
* LET OP: ook toegankelijk voor niet-conferentiedeelnemers, toegang vrij
* Let OP: Voertaal Engels

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk