Nieuws

Journalist of jurist – bronnengeheim

Anonieme bronnen, betaalde bronnen, (on)betrouwbare bronnen, lekken als bronnen, journalistiek bronnengeheim (kenmerken en misvattingen), bekendmaking van bronnen als bewijsmateriaal, bewijs bij laster/reputatieschade en bronnen, contracten/afspraken maken met bronnen, wil je bron eventueel in rechte getuigen? Kom met al je vragen over het werken met bronnen naar deze workshop, en drie gerenommeerde juristen geven je antwoord. Zodat je zelf een beetje juridisch onderlegd raakt. Met Christien Wildeman, Wim Criel, Dirk Voorhoof. Moderator: Marleen Teugels
Datum: 20 november 2010
Tijd: 14:00-15:15 uur
Lees hier het verslag van Melissa Janssens (inloggen vereist).

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk