Nieuws

Investigative Journalism in the social age

Key note speech Vadim Lavrusik (Mashable). Sociale media zijn niet alleen hip en happening, ze zijn ook bruikbare instrumenten journalisten. En niet alleen voor de nieuwsjagers maar ook voor de onderzoeksjournalist. Vadim Lavrusik was een van de eerste journalisten die voor zijn krant, de New York Times, het nut van sociale media als Facebook en Twitter herkende en leerde gebruiken voor het maken van diepgravende journalistieke verhalen. Inmiddels werkt hij voor Mashable en geeft hij college over zijn ervaringen als ondernemende journalist en met – wat hij noemt – ‘formerly the audience’.
Tijd: 10.50 – 11.25 uur
Locatie: Auditorium Arteveldehogeschool
Lees hier het verslag van Nick De Backer

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk