Nieuws

Investigative Journalism in the social age

Key note speech Vadim Lavrusik (Mashable). Sociale media zijn niet alleen hip en happening, ze zijn ook bruikbare instrumenten journalisten. En niet alleen voor de nieuwsjagers maar ook voor de onderzoeksjournalist. Vadim Lavrusik was een van de eerste journalisten die voor zijn krant, de New York Times, het nut van sociale media als Facebook en Twitter herkende en leerde gebruiken voor het maken van diepgravende journalistieke verhalen. Inmiddels werkt hij voor Mashable en geeft hij college over zijn ervaringen als ondernemende journalist en met – wat hij noemt – ‘formerly the audience’.
Tijd: 10.50 – 11.25 uur
Locatie: Auditorium Arteveldehogeschool
Lees hier het verslag van Nick De Backer

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk