Nieuws

Investigative Journalism in the social age

Key note speech Vadim Lavrusik (Mashable). Sociale media zijn niet alleen hip en happening, ze zijn ook bruikbare instrumenten journalisten. En niet alleen voor de nieuwsjagers maar ook voor de onderzoeksjournalist. Vadim Lavrusik was een van de eerste journalisten die voor zijn krant, de New York Times, het nut van sociale media als Facebook en Twitter herkende en leerde gebruiken voor het maken van diepgravende journalistieke verhalen. Inmiddels werkt hij voor Mashable en geeft hij college over zijn ervaringen als ondernemende journalist en met – wat hij noemt – ‘formerly the audience’.
Tijd: 10.50 – 11.25 uur
Locatie: Auditorium Arteveldehogeschool
Lees hier het verslag van Nick De Backer

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk