Nieuws

Het milieu is overal

Het milieu is letterlijk overal, en milieu-informatie ook, zo blijkt. Waar moet je zoeken naar gegevens over lucht, water, grond, vervuiling en milieumaatregelen? Bij het opvragen van uitstootgegevens van gevaarlijke stoffen, wordt je van het kastje naar de muur gestuurd. Volgens de provincie hebben gemeenten de cijfers, volgens het ministerie liggen ze bij de provincie. Volgens de gemeenten valt het maar gedeeltelijk onder hen. Wie is waarvoor verantwoordelijk, als het gaat om milieu? En hoe vind je de weg in het milieuwoud? Met Marien Mulder (Lokale omroep Zuidplas) en Birgit Loos (RIVM). Moderator: Judit Moerman (omroep West).
Datum: 19 november 2010
Tijd: 14:00-15:15 uur

* LET OP: In deze workshop speciale aandacht voor journalistieke vragen die leven bij locale en regionale media.

Lees hier het verslag van Stefan Acke (inloggen vereist).

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk