Nieuws

Het milieu is overal

Het milieu is letterlijk overal, en milieu-informatie ook, zo blijkt. Waar moet je zoeken naar gegevens over lucht, water, grond, vervuiling en milieumaatregelen? Bij het opvragen van uitstootgegevens van gevaarlijke stoffen, wordt je van het kastje naar de muur gestuurd. Volgens de provincie hebben gemeenten de cijfers, volgens het ministerie liggen ze bij de provincie. Volgens de gemeenten valt het maar gedeeltelijk onder hen. Wie is waarvoor verantwoordelijk, als het gaat om milieu? En hoe vind je de weg in het milieuwoud? Met Marien Mulder (Lokale omroep Zuidplas) en Birgit Loos (RIVM). Moderator: Judit Moerman (omroep West).
Datum: 19 november 2010
Tijd: 14:00-15:15 uur

* LET OP: In deze workshop speciale aandacht voor journalistieke vragen die leven bij locale en regionale media.

Lees hier het verslag van Stefan Acke (inloggen vereist).

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk