Nieuws

Het milieu is overal

Het milieu is letterlijk overal, en milieu-informatie ook, zo blijkt. Waar moet je zoeken naar gegevens over lucht, water, grond, vervuiling en milieumaatregelen? Bij het opvragen van uitstootgegevens van gevaarlijke stoffen, wordt je van het kastje naar de muur gestuurd. Volgens de provincie hebben gemeenten de cijfers, volgens het ministerie liggen ze bij de provincie. Volgens de gemeenten valt het maar gedeeltelijk onder hen. Wie is waarvoor verantwoordelijk, als het gaat om milieu? En hoe vind je de weg in het milieuwoud? Met Marien Mulder (Lokale omroep Zuidplas) en Birgit Loos (RIVM). Moderator: Judit Moerman (omroep West).
Datum: 19 november 2010
Tijd: 14:00-15:15 uur

* LET OP: In deze workshop speciale aandacht voor journalistieke vragen die leven bij locale en regionale media.

Lees hier het verslag van Stefan Acke (inloggen vereist).

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk