Nieuws

Burgemeester in de fout

De burgervader mag boven de partijen staan, hij is niet vrij van misstappen of belangenverstrengeling. De burger ziet dat graag uitgezocht, maar voor de lokale of regionale media levert dit soort onderzoek grote spanning op. Want met diezelfde burgemeester moet je ook andere verhalen maken. Hoe deden De Limburger/Limburgs Dagblad hun geruchtmakende onderzoeken naar de (inmiddels ex-)burgemeesters van Maastricht en Heerlen? En hoe zette Het Nieuwsblad zijn lezers in om alle burgemeesters langs de meetlat te kunnen leggen?
Met Hans Goossen en Huub Paulissen, Guy Fransen en Johan Vercammen. Moderator: Michel Robles
Datum: 20 november 2010
Tijd: 14:00-15:15 uur
Download hier de presentatie van Johan Vercammen, de twee presentaties van het Limburgs Dagblad, en lees de verslagen van Stijn Mestdagh en Michel Robles.
* LET OP: In deze workshop speciale aandacht voor vragen die leven bij lokale en regionale media

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk