Nieuws

Burgemeester in de fout

De burgervader mag boven de partijen staan, hij is niet vrij van misstappen of belangenverstrengeling. De burger ziet dat graag uitgezocht, maar voor de lokale of regionale media levert dit soort onderzoek grote spanning op. Want met diezelfde burgemeester moet je ook andere verhalen maken. Hoe deden De Limburger/Limburgs Dagblad hun geruchtmakende onderzoeken naar de (inmiddels ex-)burgemeesters van Maastricht en Heerlen? En hoe zette Het Nieuwsblad zijn lezers in om alle burgemeesters langs de meetlat te kunnen leggen?
Met Hans Goossen en Huub Paulissen, Guy Fransen en Johan Vercammen. Moderator: Michel Robles
Datum: 20 november 2010
Tijd: 14:00-15:15 uur
Download hier de presentatie van Johan Vercammen, de twee presentaties van het Limburgs Dagblad, en lees de verslagen van Stijn Mestdagh en Michel Robles.
* LET OP: In deze workshop speciale aandacht voor vragen die leven bij lokale en regionale media

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk