Nieuws

Burgemeester in de fout

De burgervader mag boven de partijen staan, hij is niet vrij van misstappen of belangenverstrengeling. De burger ziet dat graag uitgezocht, maar voor de lokale of regionale media levert dit soort onderzoek grote spanning op. Want met diezelfde burgemeester moet je ook andere verhalen maken. Hoe deden De Limburger/Limburgs Dagblad hun geruchtmakende onderzoeken naar de (inmiddels ex-)burgemeesters van Maastricht en Heerlen? En hoe zette Het Nieuwsblad zijn lezers in om alle burgemeesters langs de meetlat te kunnen leggen?
Met Hans Goossen en Huub Paulissen, Guy Fransen en Johan Vercammen. Moderator: Michel Robles
Datum: 20 november 2010
Tijd: 14:00-15:15 uur
Download hier de presentatie van Johan Vercammen, de twee presentaties van het Limburgs Dagblad, en lees de verslagen van Stijn Mestdagh en Michel Robles.
* LET OP: In deze workshop speciale aandacht voor vragen die leven bij lokale en regionale media

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk