Nieuws

Bloedantiek

Je vindt het in sjieke vitrines aan de Brusselse Zavel, in exclusieve boetieks in Knokke of gewoon op een antiekbeurs tussen de oude schilderijen: duizenden jaren oude kunstobjecten uit Afghanistan, vers uit de grond geroofd en in containers naar België gesmokkeld.
Panorama dook onder in de duistere wereld van het Afghaanse ‘bloedantiek’ en won er een nominatie voor de Loep mee. In deze workshop vertellen de makers hoe het verhaal tot stand kwam, welke problemen onderzoek en filmen in een land in oorlog opleverden. Hoor het verhaal achter het verhaal hoe sommige Belgische antiquairs onrechtstreeks mee de oorlog in Afghanistan betalen. Met Peter Brems, Wim Van den Eynde. Moderator: n.t.b.
Datum: 20 november 2010
Tijd: 10:45-12:00 uur
Lees het verslag van deze werkgroep dat Karen Demaaarsschalck maakte.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk