Nieuws

Bloedantiek

Je vindt het in sjieke vitrines aan de Brusselse Zavel, in exclusieve boetieks in Knokke of gewoon op een antiekbeurs tussen de oude schilderijen: duizenden jaren oude kunstobjecten uit Afghanistan, vers uit de grond geroofd en in containers naar België gesmokkeld.
Panorama dook onder in de duistere wereld van het Afghaanse ‘bloedantiek’ en won er een nominatie voor de Loep mee. In deze workshop vertellen de makers hoe het verhaal tot stand kwam, welke problemen onderzoek en filmen in een land in oorlog opleverden. Hoor het verhaal achter het verhaal hoe sommige Belgische antiquairs onrechtstreeks mee de oorlog in Afghanistan betalen. Met Peter Brems, Wim Van den Eynde. Moderator: n.t.b.
Datum: 20 november 2010
Tijd: 10:45-12:00 uur
Lees het verslag van deze werkgroep dat Karen Demaaarsschalck maakte.

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk